Barvy a jak na ně

Plánujete malovat nebo zařizovat byt/dům a vybíráte vhodné barvy? Jedná se o velmi subjektivní záležitost. Každý má jiný vkus a na každého působí konkrétní barva jinak. Podívejme se na základní barvy, a to jak co nejlépe je využít.

Bílá

Barva, která rozjasní a opticky zvětší prostor. Navozuje pocit pořádku a čistoty. Nesmíme ji však použít nadmíru, prostory pak mohou vypadat příliš sterilně a stroze. Zjemní pestré barvy a rozbije tmavé plochy.

Žlutá

Ideální pro rozzáření tmavých prostorů. Hodí se do dětských pokojů, ale také pracoven, kanceláří či studoven, kde pomůže udržet pozornost. Pro větší plochy jsou ideální jemnější, naopak pro detaily sytější tóny.

Červená

Velmi výrazná a energická barva. Dokáže povzbudit a zvýšit výkon, ale také podráždit a vyvolat vztek a napětí. Skvěle oživí prostor, proto je ideální využít ji v menších doplňcích či pouze jako jeden výrazný akcent.

Modrá

Svěží a čistá. Opticky zvětší prostor, ale stejně jak tomu bylo u bílé barvy, nesmíme přehánět. Osvědčí se v prostorech, kde dopadá nejvíce slunečního světla. Ideální do koupelny či ložnice, kde navodí pocit klidu.

Zelená

Přiblížíme se díky ní k přírodě a navodíme pocit klidu a svěžesti. Světlé živé tóny jsou ideální do dětského pokoje, naopak tmavě zelené využijeme v ložnici – uklidní a dopřejí pocit komfortu.

Hnědá

Barva země. Uklidňuje a navozuje pocit pohody. Je však třeba dát si pozor, aby nepůsobila příliš nudně. Vhodná do obývacího pokoje či kuchyně.

Černá

Na první pohled může působit depresivně a smutně. Pokud ji však správně doplníme veselejšími barvami, dokáže působit velmi impozantně a luxusně.

A co všechny ostatní?

Tak o těch se můžete dozvědět již 23. 5. 2019 v 17:00 v brněnském Impact Hubu, kde organizujeme akci Bytový architekt: Jak ušetří Váš čas i peníze? Na akci vystoupí Ing. arch. Klára Mašková, která bude hovořit na téma interiérového designu a home stagingu. Rezervujte si místo ještě dnes!

Autorem obázku je: Wooden Earth Ltd (https://www.woodenearth.com/)

Zvažujete prodej či pronájem Vaší nemovitosti?

Spočítejte si její tržní cenu během 5 minut ZDARMA pomocí našeho Realbota!

Tento článek pro Vás připravil

Přidáno dne

Další články od tohoto autora

  • Realitní makléř

    … aneb vše, co byste o této profesi měli vědět!

    : Realitní makléř
  • 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21

    Máte k prodeji či pronájmu dům, byt, chalupu, ale váháte, zda se vůbec svěřit do rukou realitní kanceláře a chcete to raději zkusit na vlastní pěst? Nebo právě hledáte realitní agenturu, která Vám pomůže prodat Vaši nemovitost snadno, rychle, za dobrou cenu a s transparentním a férovým jednáním? Pojďte se sami přesvědčit, že u nás…

    : 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21
  • Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?

    Nedávno jsme si připomněli rok od vpádu Ruska na Ukrajinu. Tato invaze otřásla celým světem, včetně s energiemi. Na počátku roku 2022 se tak rozjela velká energetická krize, se kterou se nějakým způsobem vyrovnáváme doteď.

    : Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?