Jak na nudné zdi pokoje? OMBRE WALL!

Hádáte se doma, jakou barvou vymalujete, a nikdo nechce ustoupit? Nebo sami máte několik favoritů a nemůžete se rozhodnout? Máme pro Vás řešení – OMBRE WALL („ombre stěna“)! Ano, čtete správně. Nejen vlasy si můžeme obarvit ombre stylem, ale i stěny lze vymalovat podobným způsobem.

Zda zvolíte více odstínů jedné barvy nebo hned více barev, záleží jen na Vás. Žádná z možností není špatně. U první varianty budou přechody mezi odstíny krásně jemné a pozvolné. Pokud se vydáte druhou, odvážnější cestou, docílíte výraznějšího efektu. Vždy však volte takové barvy, které k sobě ladí a navzájem se neruší.

Je potřeba se také pořádně zamyslet, kterou stěnu a ve které místnosti tento styl výmalby použijete. Ombre styl je na tolik výrazným prvkem, že není příliš vhodné použít ho ve více pokojích v jednom bytě či domě. Zvolte proto to místo, kde tento styl dosáhne požadovaného efektu, upoutá pozornost a ozvláštní. Volba konkrétní stěny je neméně důležitá. Základní rada zní: Nejvhodnější je vymalovat stěnu naproti oknu. To platí zejména u tmavých barev. Místnost by se pak měla opticky prodloužit a zvětšit. Dalším užitečným tipem je začít výmalbu tmavším odstínem u podlahy a pokračovat vzhůru až k nejsvětlejším barvám (nejlépe až k bílé). Vznikne tak iluze vyššího stropu.

A jak ombre efektu docílíte? Vezměte nejtmavší barvu a namalujte podél celé stěny barevný pruh. Pak postupně přidávejte další barevné pruhy až k nejsvětlejšímu odstínu. Nakonec budete potřebovat rozprašovač s vodou, kterým nastříkáte „spoje“ (místa kde se setkávají dva odstíny či barvy) a štětcem barvy spojíte, tím dosáhnete požadovaného přechodu. No není to snadné?

 

Zaujal Vás styl „ombre wall“? Nebo jste zastáncem spíše klasičtějších způsobů výmalby? Dejte nám vědět, jaké triky pro ozvláštnění stěn domova používáte Vy.

Zvažujete prodej či pronájem Vaší nemovitosti?

Spočítejte si její tržní cenu během 5 minut ZDARMA pomocí našeho Realbota!

Tento článek pro Vás připravil

Přidáno dne

Další články od tohoto autora

  • Realitní makléř

    … aneb vše, co byste o této profesi měli vědět!

    : Realitní makléř
  • 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21

    Máte k prodeji či pronájmu dům, byt, chalupu, ale váháte, zda se vůbec svěřit do rukou realitní kanceláře a chcete to raději zkusit na vlastní pěst? Nebo právě hledáte realitní agenturu, která Vám pomůže prodat Vaši nemovitost snadno, rychle, za dobrou cenu a s transparentním a férovým jednáním? Pojďte se sami přesvědčit, že u nás…

    : 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21
  • Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?

    Nedávno jsme si připomněli rok od vpádu Ruska na Ukrajinu. Tato invaze otřásla celým světem, včetně s energiemi. Na počátku roku 2022 se tak rozjela velká energetická krize, se kterou se nějakým způsobem vyrovnáváme doteď.

    : Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?