Minimalismus v bydlení

Poslední dobou je minimalismus v designu interiérů stále větší trend. Čisté linie, jemné barvy, minimum doplňků, zkrátka jen ten nejdůležitější nábytek. Ideální pro dnešní rychlý životní styl.

Kde začít?

Ukliďme si, anebo spíše přetřiďme věci. Začít můžeme hned v šatníku. Dle průzkumu využíváme jen 20 % oblečení, které vlastníme. Snažme se proto všechny nevyužívané kousky vyřadit. Pokračujme v botníku, koupelně, kuchyni atd. Nezapomeňme také na „sentimentální věci“, jako např.: fotografie, suvenýry z dovolených, dárky. Nechme si jenom ty, ke kterým máme vážně silný vztah.

Design a vzhled

Minimalismus určitě není pro ty, kteří si potrpí na výrazné vzory, bouři barev, nevšední tvary a množství dekorací. Zásadou je použití maximálně 3 barev (nejlépe světlých krémových tónů, které místnosti rozjasní a ovzdušní), jednoduchého nábytku geometrických tvarů a nejlépe žádných dekorací.

Kvalita a funkčnost

Čím méně nábytku tím lépe. O to víc si ale dejme záležet na kvalitě. Z materiálů volme: dřevo, sklo, kůži či kov. Nezapomínejme také na funkčnost, ideálním příkladem jsou vestavěné spotřebiče v kuchyni.

Důraz

Minimalismus ale není jen o tom, že pokoje budou téměř prázdné. V každé místnosti by se měl nacházet jeden výrazný designový kousek, např.: lampa, houpací křeslo, obraz, který upoutá pozornost.

Pořádek

Tento styl oceníme zejména při úklidu, kdy se nemusíme zdržovat utíráním prachu z kdejaké zbytečnosti. Na druhou stranu se musíme donutit k pravidelnému úklidu, nebo spíše k odkládání věcí na svá místa. V opačném případě, se v bytě/domě začnou objevovat „hromádky k odkládání“, které celou krásu minimalismu naruší.

 

Zaujal Vás tento způsob bydlení? Nebo si naopak potrpíte na barevných pokojích plných dekorací?

Zvažujete prodej či pronájem Vaší nemovitosti?

Spočítejte si její tržní cenu během 5 minut ZDARMA pomocí našeho Realbota!

Tento článek pro Vás připravil

Přidáno dne

Další články od tohoto autora

  • Realitní makléř

    … aneb vše, co byste o této profesi měli vědět!

    : Realitní makléř
  • 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21

    Máte k prodeji či pronájmu dům, byt, chalupu, ale váháte, zda se vůbec svěřit do rukou realitní kanceláře a chcete to raději zkusit na vlastní pěst? Nebo právě hledáte realitní agenturu, která Vám pomůže prodat Vaši nemovitost snadno, rychle, za dobrou cenu a s transparentním a férovým jednáním? Pojďte se sami přesvědčit, že u nás…

    : 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21
  • Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?

    Nedávno jsme si připomněli rok od vpádu Ruska na Ukrajinu. Tato invaze otřásla celým světem, včetně s energiemi. Na počátku roku 2022 se tak rozjela velká energetická krize, se kterou se nějakým způsobem vyrovnáváme doteď.

    : Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?