Případová studie – expresní řešení bytové situace našich klientů

Představte si situaci, kdy potřebujete velice rychle vyřešit finanční komplikace a jako možnost se nabízí prodej Vaší nemovitosti. Jak ale zajistit, aby celý proces proběhl co nejrychleji a bez potíží? Chce to mít dobrý plán. A v rámci dobrého plánu zvolit realitní kancelář, která Vám poskytne perfektní realitní a právní servis. Pojďme se společně podívat…

Před několika lety se na nás obrátili klienti, manželé Nováčkovi*. Dostali se do nepříjemné situace a potřebovali rychle získat vyšší finanční částku. Jako řešení se nabízel prodej jejich nemovitosti. Rodinný dům byl ve velice pěkném stavu a s klienty jsme se shodli, že prodej by snad neměl trvat příliš dlouho. Manželé se v rámci přípravy prodeje přestěhovali a nám svěřili kompletní přípravu nemovitosti na prohlídky.

 

Příprava na prodej

Jak jistě víte, homestaging považujeme za důležitou součást realitní práce a navíc náš tým velice baví, takže jsme se okamžitě vrhli na přípravu. Nemovitost jsme uklidili, připravili s pomocí intetriérové designérky Terezy staging pro fotografování a začali s prohlídkami. Zpětně považujeme homestaging v případě tohoto prodeje za stěžejní faktor, který přilákal budoucí kupující a přesvědčil je k pořízení nového domova.

 

obývací pokoj

 

Zájemci se jen hrnuli, ale…

V průběhu následujících dní se realizovalo několik prohlídek a mezi zájemci byli i manželé Kovářovi*. Ti se do domu se zahradou zamilovali na první pohled. Podle jejich slov to byla vysněná nemovistost, domov pro jejich velkou rodinu. A zde by mohl náš příběh končit, kdyby Kovářovi měli připravenou hotovost. Jenže neměli a zadlužit se bance také nechtěli. Co však měli, byl pěkný městský byt a chalupa, které plánovali prodat a za utrženou částku koupit vysněné bydlení. Netušili, že je dům Nováčkových okouzlí natolik, že budou financování řešit tak rychle.

 

Další prodej? Jistě, moc rádi!

Proto se s námi dohodli, že prodej svých nemovitostí svěří do rukou nám. Připravili jsme jejich byt a chalupu v rámci několika dní, zároveň však ve vysokém standardu, na jaký jsou naši klienti zvyklí. Homestaging a focení zajistili naši spolupracovníci tak rychle, že jsme do týdne mohli začít inzerovat. Možná se Vám může zdát týden jako dostatečná doba pro přípravu inzerce, ale vzhledem jednotlivým krokům, postprodukční úpravě a několika kolům výstupní kontroly, kterými musí každá naše inzerce projít, považujeme tento termín téměř za zázrak.

 

pokoj

 

Měli jsme tedy vše připravené a pustili se do prodeje nemovitostí Kovářových, abychom mohli dokončit nákup jejich vysněného domu. Pro byt se sice našel kupec již během prvního týdne, ale nákup potřeboval financovat hypotékou a to zabralo i při perfektní součinnosti s bankami několik týdnů. Vše se ale obešlo bez zbytečných průtahů a obchod mohl pokračovat. Chalupu se nám podařilo rezervovat už třetí týden od zahájení inzerce. Zde již financování nebylo závislé na dalším prodeji a zájemci měli finance předschválené, proto jsme se mohli pustit do převodů jednotlivých nemovitostí.

 

chalupa

 

Perfektní načasování

Nastala další fáze, kterou jsme měli rozplánovanou krok za krokem. Podpisy jednotlivých smluv, termíny převodů velice složitých finančních toků, které bylo nezbytné ohlídat a dodržet a v neposlední řadě vklady na katastru nemovitostí, které běžely souběžně.

 

Šťastný konec

Nebudeme Vás napínat, vše se povedlo na výbornou. Manželé Nováčkovi velice rychle získali potřebnou hotovost na vyřešení složité situace. Kovářovi prodejem svých nemovitostí zafinancovali nákup a nastěhovali se do velkého domu se zahradou, kde jsou velice spokojeni. A byt i chalupa také získaly nové spokojené majitele.

Myslíme si, že takto složité realitní operace nejsou zrovna běžné a že se nám povedlo celou situaci zvládnout velice dobře a v rekordním termínu. Ostatně, pochvalná hodnocení obou rodin, které se obchodu účastnily, jsou nám důkazem.

Pokud i Vy máte nestandardní požadavky v rámci prodeje nebo si nejste jisti, jak řešit financování Vašeho vysněného bydlení, neváhejte a obraťte se na nás. Jsme profesionálové a o prodej Vaší nemovitosti se velice rádi postaráme.

Telefon | E-mail | Facebook | Instagram

_________________________________________________

*Pro účely této případové studie byla jména klientů pozměněna.

 

Zvažujete prodej či pronájem Vaší nemovitosti?

Spočítejte si její tržní cenu během 5 minut ZDARMA pomocí našeho Realbota!

Tento článek pro Vás připravil

Přidáno dne

Další články od tohoto autora

  • Realitní makléř

    … aneb vše, co byste o této profesi měli vědět!

    : Realitní makléř
  • 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21

    Máte k prodeji či pronájmu dům, byt, chalupu, ale váháte, zda se vůbec svěřit do rukou realitní kanceláře a chcete to raději zkusit na vlastní pěst? Nebo právě hledáte realitní agenturu, která Vám pomůže prodat Vaši nemovitost snadno, rychle, za dobrou cenu a s transparentním a férovým jednáním? Pojďte se sami přesvědčit, že u nás…

    : 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21
  • Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?

    Nedávno jsme si připomněli rok od vpádu Ruska na Ukrajinu. Tato invaze otřásla celým světem, včetně s energiemi. Na počátku roku 2022 se tak rozjela velká energetická krize, se kterou se nějakým způsobem vyrovnáváme doteď.

    : Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?