Radim Kučera – můj osobní příběh

Jsem CEO & CO-FOUNDER Realitní agentury R21 a Investiční realitní makléř. Pomáhám klientům investovat do nemovitostí a připravuji vlastní developerský projekt. Jak jsem se dostal právě do této role? Přečtěte si můj příběh!

Jmenuji se Radim Kučera a už od raného dětství mě bavil obchod. Jednou z mých prvních podnikatelských aktivit byl v 5 letech prodej kamínků z naší zahrady sousedům. Vydělal jsem si tehdy asi 30 Kč a pravděpodobně by se mi povedlo vydělat i více, kdybych se o svém podnikatelském úspěchu nezmínil rodičům, kteří mé podnikání zarazili a donutili mě jít se sousedům omluvit a peníze vrátit. 

Pocházím z Dolních Louček, kde jsem i vyrostl a vystudoval jsem gymnázium v nedalekém Tišnově. Na prvních brigádách v zahraničí jsem si vydělal dost peněz na to, abych si pořídil motorku a udělal si řidičák. Motorka se stala mým parťákem na dobu dalších 7 let života, kdy jsem strávil nespočet hodin ježděním po okolních městech a vesnicích. Díky motorkářským zkušenostem perfektně znám Tišnovsko, což se pro mou aktuální profesi perfektně hodí. 

V průběhu studia na gymnáziu jsem tvořil webové projekty a věnoval se online marketingu. Moje zkušenosti s marketingem jsem dále rozšířil při studiu Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně, kde jsem vystudoval specializaci marketing a obchod. A proč to celé zmiňuji? Protože marketing při prodeji nemovitostí je důležitější než kdy dříve. Už dávno nestačí jen inzerovat na běžných inzertních portálech a v časopisech. Celý proces prodeje musí být na špičkové úrovni.

 

Kromě podnikání při studiu jsem rozvíjel a dále rozvíjím své zkušenosti z oblasti nemovitostí a stavebnictví i při výstavbě bytového domu, kterou realizuji a veškeré mé aktivity se již druhým rokem točí okolo nemovitostí. 

Mám za sebou již celou řadu transakcí v oblasti nemovitostí. Mezi mé nejvýznamnější úspěchy patří prodej domu ve Velkých Bílovicích o 260 000 Kč dráž, než jaká byla původní cena, prodej překrásného mlýna v Černé Hoře, vyklizení a prodej velkého činžovního domu za 21 dní od jeho získání do nabídky nebo získání 400 zájemců o pronájem v projektu Neveřejný pronájem bytů v Brně – Králově poli během jediného týdne.

Jak to dělám? Nejsem na to sám. Při mně stojí i má partnerka Sabina, naše marketingová specialistka Anna a celý tým dalších lidí jako je profesionální fotograf, profesionální videokameraman, interiérová designérka a spousta dalších, bez kterých už si svoji práci ani nedokáže představit.

Kromě ostatních aktivit na trhu s nemovitostmi jsem se v roce 2018 stal investičním realitním makléřem – pomáhám svým klientům investovat do nemovitostí a zastřešovat celou investiční aktivitu od vyhledání vhodné nemovitosti až do okamžiku jejího předání spolehlivému nájemníkovi či novému kupci. Na toto téma pravidelně přednáším a točím videoseriál na Youtube „Jak investovat do nemovitostí?“

Když mi zbývá volný čas, sportuji. Několik let jsem se aktivně věnoval józe v Dolních Loučkách pod vedením skvělé lektorky Petry Bartoňové, ale s přechodem k více obchodním aktivitám jsem vycítil potřebu dostat ze sebe maximum v posilovně a na ThaiBoxu u trenéra Karla Kaisera v Brně. Tím dostal náš banner bijeme se za vás v realitách nový rozměr.

Radim Kučera - Thai box - Muay Thai Brno

Když se Sabčou zrovna neřešíme marketing pro některou z Vašich nemovitostí, které máme v nabídce, tak obvykle vaříme nebo cestujeme. Rádi poznáváme nové kultury a místa a objevujeme chutě života. I to je totiž předpokladem pro úspěšný obchod.

Věřím, že Vás můj příběh zaujal, a budu se těšit na budoucí spolupráci!

Ing. Radim Kučera
CEO R21
Investiční realitní makléř & developer

Zvažujete prodej či pronájem Vaší nemovitosti?

Spočítejte si její tržní cenu během 5 minut ZDARMA pomocí našeho Realbota!

Tento článek pro Vás připravil

Přidáno dne

Další články od tohoto autora

  • Realitní makléř

    … aneb vše, co byste o této profesi měli vědět!

    : Realitní makléř
  • 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21

    Máte k prodeji či pronájmu dům, byt, chalupu, ale váháte, zda se vůbec svěřit do rukou realitní kanceláře a chcete to raději zkusit na vlastní pěst? Nebo právě hledáte realitní agenturu, která Vám pomůže prodat Vaši nemovitost snadno, rychle, za dobrou cenu a s transparentním a férovým jednáním? Pojďte se sami přesvědčit, že u nás…

    : 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21
  • Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?

    Nedávno jsme si připomněli rok od vpádu Ruska na Ukrajinu. Tato invaze otřásla celým světem, včetně s energiemi. Na počátku roku 2022 se tak rozjela velká energetická krize, se kterou se nějakým způsobem vyrovnáváme doteď.

    : Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?