Samostatná šatna? Proč ne!

Šatní skříň nejde zavřít a oblečení se už nikam jinam nevejde? Pokud doma máte nevyužitý pokoj, máme pro Vás jednoduché řešení… Proměňte ho na šatnu!

S tímto řešením se v dnešní době setkáváme stále častěji. Většinou jde o místnost přilehlou k ložnici, šatnu si však můžeme zřídit i v samostatném pokoji.

Než se pustíme do zařizování šatny, je dobré zamyslet se, jak velké množství oblečení chceme v šatně uschovat. Musíme popřemýšlet, chceme-li více poliček a zásuvek, nebo zda spíše preferujeme věšet oblečení na ramínka. Také konkrétní kousky je třeba vzít v potaz. Například, pokud chceme instalovat výsuvnou tyč s ramínky, nesmíme zapomenout, aby byla dostatečně vysoko. Nechceme přece, aby kabáty či šaty, které věšíme, byly dole pomačkané.

Když už budeme vědět, jak chceme oblečení v šatně rozložit, můžeme začít s výběrem vhodného nábytku. Nejlepší možností je pořídit si ho na míru přímo od truhláře. Pokud však nechceme tolik investovat, určitě si vystačíme i s nábytkem nabízeným v obchodech. Dnes už totiž najdeme celou škálu skříní a úložných prostor, které lze snadno kombinovat a přizpůsobit našim potřebám. Vhodným pomocníkem do naší šatny je také menší židle nebo taburet.

Na co bychom především neměli zapomenout? Na dostatečně velké zrcadlo, měli bychom se v něm vidět od hlavy až k patě. A také nesmíme opomenout správné osvětlení, aby nám před odchodem ven neunikla ani ta nejmenší nedokonalost.

A jak v takové šatně nejlépe skladovat oblečení? Existuje jednoduché pravidlo: oblečení, které denně používáme na úroveň očí, a naopak to, co vytáhneme jednou za měsíc či za rok, do spodních nebo vrchních poliček. Pro ušetření místa v botníku je také užitečné, vyhradit pár poliček pro sezonní obuv či kousky, které obouváme jen výjimečně (např. lodičky).

Pokud doma nemáme tolik prostorů, aby mohla být šatna situována v samostatném pokoji, můžeme jí vyhradit alespoň část ložnice či jiné místnosti. Pokoj jednoduše rozdělíme obyčejným paravánem či záclonou a šatna je na světě!

Láká Vás tato varianta uskladnění oblečení? Nebo raději zůstanete u tradiční šatní skříně?

Zvažujete prodej či pronájem Vaší nemovitosti?

Spočítejte si její tržní cenu během 5 minut ZDARMA pomocí našeho Realbota!

Tento článek pro Vás připravil

Přidáno dne

Další články od tohoto autora

  • Realitní makléř

    … aneb vše, co byste o této profesi měli vědět!

    : Realitní makléř
  • 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21

    Máte k prodeji či pronájmu dům, byt, chalupu, ale váháte, zda se vůbec svěřit do rukou realitní kanceláře a chcete to raději zkusit na vlastní pěst? Nebo právě hledáte realitní agenturu, která Vám pomůže prodat Vaši nemovitost snadno, rychle, za dobrou cenu a s transparentním a férovým jednáním? Pojďte se sami přesvědčit, že u nás…

    : 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21
  • Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?

    Nedávno jsme si připomněli rok od vpádu Ruska na Ukrajinu. Tato invaze otřásla celým světem, včetně s energiemi. Na počátku roku 2022 se tak rozjela velká energetická krize, se kterou se nějakým způsobem vyrovnáváme doteď.

    : Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?