Trendy v bydlení pro rok 2019

Sice je už čtvrt roku za námi, avšak právě s příchodem jara nastává pro většinu z nás období úklidu a změn. Chceme, aby to u nás vypadalo jako ze škatulky a snažíme se domov něčím ozvláštnit, aby nevypadal pořád stejně. Čím tenhle rok určitě neuděláme faux pas?

Barva roku – KORÁLOVÁ

Nejen práce módních návrhářů, ale i bytových designerů je ovlivněna barvou, která je pro dané období vyhlášená jako dominantní (vyhlašuje americká společnost Pantone). Pro rok 2019 je to právě korálová. Tato barva se může objevit na malbě, tapetách, nábytku, bytovém textilu či na drobných bytových doplňcích. Pokud zrovna korálová barva nepatří mezi Vaše oblíbené, vyzkoušet můžete medově hnědou. Tu vyhlásila jako barvu roku firma Dulux (firma vyrábějící interiérové a exteriérové barvy).

Oválné tvary

Zatím co v minulých letech byly preferovány spíše ostré linie a pravé úhly, tento rok se mají v popředí objevit oblé tvary. Křesla ve tvaru vajíček, taburety, oválné stoly a sedací soupravy, měkké hrany nábytku, koberce ve tvaru kruhu, atd. Podle některých jsou tyto tvary přirozenější a příjemnější lidskému oku a dokážou tak lépe navodit atmosféru domácí pohody.

Recyklace a udržitelnost

Tyto dva trendy jdou společně ruku v ruce. Ještě než se rozhodnete zajet do obchodu a nakoupit nový nábytek, zamyslete se, zda by nestačilo natřít dvířka novou barvou či vyměnit potah na sedačce. Pokud už není šance starý nábytek nijak zachránit, vždy se zamyslete, od koho nové kousky kupujete, z čeho jsou vyrobeny, jak dlouho vydrží a zda je vážně potřebujete.

Výrazné rozčlenění prostoru

Už několik let dáváme přednost velkým vzdušným prostorům nad malými oddělenými místnostmi. Nejvíce populární je spojení obývacího pokoje, jídelny a kuchyně. Ani tento rok tomu není jinak, avšak prostory mají být důrazně rozděleny. Pomoct si můžeme barvami, zvolenými materiály či jiným stylem nasvícení. Neřiďme se ale za každou cenu rčením, že čím víc, tím líp.

 

Tak jak se Vám líbí trendy pro tento rok? Už máte nápady, jak si to doma zútulníte? Pokud to ale není zrovna Váš šálek kávy, nesmutněte a zařiďte se podle sebe. Hlavní přece je, abyste se doma cítili dobře Vy!

Zvažujete prodej či pronájem Vaší nemovitosti?

Spočítejte si její tržní cenu během 5 minut ZDARMA pomocí našeho Realbota!

Tento článek pro Vás připravil

Přidáno dne

Další články od tohoto autora

  • Realitní makléř

    … aneb vše, co byste o této profesi měli vědět!

    : Realitní makléř
  • 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21

    Máte k prodeji či pronájmu dům, byt, chalupu, ale váháte, zda se vůbec svěřit do rukou realitní kanceláře a chcete to raději zkusit na vlastní pěst? Nebo právě hledáte realitní agenturu, která Vám pomůže prodat Vaši nemovitost snadno, rychle, za dobrou cenu a s transparentním a férovým jednáním? Pojďte se sami přesvědčit, že u nás…

    : 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21
  • Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?

    Nedávno jsme si připomněli rok od vpádu Ruska na Ukrajinu. Tato invaze otřásla celým světem, včetně s energiemi. Na počátku roku 2022 se tak rozjela velká energetická krize, se kterou se nějakým způsobem vyrovnáváme doteď.

    : Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?