Novinky na realitním trhu

Přečtěte si

Jaké jsou aktuální trendy v oblasti nemovitostí? To se dozvíte právě tady. Teď už vám žádná zpráva z trhu s bydlením neunikne

  • Revize a kontroly v nájemním bytě

    Jak často by se měly provádět kontroly a revize v nájemním bytě? Kdo je za ně zodpovědný? A proč je jich vůbec zapotřebí? Vše se dozvíte v tomto článku!

    : Revize a kontroly v nájemním bytě
  • Řízení o odstranění stavby a jak se s ním vypořádat?

    I když pojem „řízení o odstranění stavby“ může majitele nemovitosti trochu vyděsit, ve většině případů to není nic hrozného. Řízení lze poměrně jednoduše zastavit, a pokud nejsou žádné závažné důvody, k odstranění stavby nedojde. Co je předmětem tohoto řízení, jak mu lze zabránit a jaký je postup, pokud přece jen úřad nařídí odstranění stavby, se…

    : Řízení o odstranění stavby a jak se s ním vypořádat?
  • Jak správně ocenit nemovitost?

    Cena je v mnoha případech rozhodujícím faktorem úspěšného prodeje nemovitosti. Samozřejmostí je, že prodávající usiluje o její maximalizaci, kupující by naopak rád zaplatil co nejméně. Jak tedy správně ocenit nemovitost tak, aby odrážela její skutečnou hodnotu a zároveň byla přijatelná pro obě strany?

    : Jak správně ocenit nemovitost?
  • Výhradní zastoupení – exkluzivita realitní kanceláře

    Co je to výhradní realitní zastoupení a jaké výhody Vám přináší? Není lepší inzerovat nemovitost více realitními kancelářemi současně? A co všechno je dobré zahrnout do smlouvy o zprostředkování?

    : Výhradní zastoupení – exkluzivita realitní kanceláře
  • Legalizace černé stavby

    Pokud stavba není náležitě zapsaná, může stavební úřad nařídit její odstranění. Ke zboření však nedojde ze dne na den a je samozřejmě možné mu zabránit. Zahájením řízení o odstranění začíná majiteli běžet 30denní lhůta pro podání žádosti o dodatečné povolení stavby. V jakých případech nám bude toto povolení vydáno? Co bude potřeba předložit? A proč…

    : Legalizace černé stavby
  • Jak rozdělit dům na jednotky?

    Jak postupovat, pokud se rozhodnete rozdělit dům na jednotky? Jaké máte možnosti a jaké jsou naopak Vaše povinnosti? Tento článek Vám problematiku rozdělení domu na jednotky srozumitelně přiblíží, poukáže na důležitá fakta a zároveň i vyvrátí případné nesprávnosti, které jsou v souvislosti s tímto tématem šířeny.

    : Jak rozdělit dům na jednotky?
  • Jak správně vyúčtovat zálohy na energie?

    Pronajímáte-li byt, je Vaší zákonnou povinností jednou za rok nájemci vyúčtovávat energie. Víte, jak na to? Nebo každoročně tápete? Ať už je to jakkoli, tento článek Vám zaručeně pomůže tuto neoblíbenou povinnost hravě zvládnout.

    : Jak správně vyúčtovat zálohy na energie?
  • Na co si dát pozor při koupi bytu?

    Věcí, na které je potřeba si dát při koupi bytu pozor, je nespočet. Je vůbec možné, aby člověk všechno uhlídal sám, bez specialisty? Poradíme Vám, na co se obzvlášť zaměřit. A jak se ve všem zorientovat tak, abyste se při koupi bytu nenechali napálit.

    : Na co si dát pozor při koupi bytu?
  • 5 kroků, jak správně nafotit nemovitost před jejím prodejem

    Prodáváte nemovitost a chcete získat co nejvíce zájemců? První dojem uděláte jenom jednou. To platí i v tomto případě. A aby dojem byl co nejlepší, potřebujete kvalitní fotografie nabízené nemovitosti. Ty pak udělají velký kus práce za vás. Přečtěte si 5 základních kroků, na které byste při focení nemovitosti rozhodně neměli zapomenout.

    : 5 kroků, jak správně nafotit nemovitost před jejím prodejem

Máte zájem o naše služby? Zavolejte nám.

 +420 737 963 757