Dokáže styl bydlení prozradit Váš charakter?

Možná se Vám to bude zdát příliš, ale něco pravdy na tom určitě bude. Každý si přece zařizuje byt, dům či pokoj podle vlastního životního stylu, a tak na sebe dokáže „napráskat“ i to, co by si raději nechal pro sebe.

Pohodář

Teplé barvy, masivní sedací souprava, rodinné fotografie a další dekorativní prvky. To vše o Vás prozrazuje, že jste milý, upřímný, přátelský a rád se obklopujete hezkými vzpomínkami.

Ten, kdo si jde za svým

Vévodí vašemu bydlení starožitný masivní nábytek? Pokud ano, je to znamení, že jste svědomití lidé a rádi postupujete podle předem určeného plánu. Nemáte rádi změny, a pokud přijdou, vypořádáváte se s nimi těžko. Naopak lidé, u nichž v bytě najdete moderní designové kousky, jsou extrovertní, mají potřebu uznání a zakládají si na názorech ostatních.

Jako u babičky

Pokud Vás to táhne právě k vintage stylu, budete pravděpodobně z povahy melancholik. Ti se často zamýšlejí nad smyslem života a ví, že život není snadný. Proto si chtějí zpříjemnit alespoň čas strávený doma. Obklopují se měkkými polštáři či hebkými přehozy a dekami.

Funkčně a prakticky

Funkční nábytek, neutrální barvy, žádné zbytečné ozdoby. Takto s největší pravděpodobností vypadá byt introverta. Hodně o Vás prozradí i okna, pokud v nich visí žaluzie či záclony, znamená to, že komunikujete nepřímo. To, co chcete vyjádřit, obalujete do hezkých slov, abyste nikomu neublížili.

Neustále změny a výrazné doplňky

Rádi zdobíte stěny tapetami, nedáte dopustit na koberce a upřednostňujete výrazné barvy (červená, fialová, zlatá apod.)? Nejste náhodou z povahy cholerik? Právě ten, který často mění nálady, rovněž často mění i vzhled svého bytu. Neustále ho to táhne k přestavování, hledání nových vychytávek a zdokonalování svého (a mnohdy i cizího) bydlení.

Kreativní nepořádek

Diví se Vaši blízcí, jak dokážete pracovat na zaneřáděném stole či v neuklizené pracovně? Jste možná nepořádní a chaotičtí, ale (jak potvrzují výzkumy) vyznačujete se kreativitou, jste odvážní a dobrodružní. Dá se říci, že právě z chaosu a nepořádku čerpáte energii a inspiraci pro Vaši práci. Ale všeho moc škodí, proto si alespoň občas vzpomeňte i na tak neoblíbený úklid.

Z každého rožku trošku

Zdobí Vaše poličky průřez všech stylů? Od orientálních vzorů, přes středomořské mušle až po provensálskou levanduli? A k tomu nespočet tabulek s motivačními texty či citáty o lásce a rodině? Svůj vlastní styl jste zatím nenašli, avšak rádi brázdíte vzpomínkami a toužíte po klidném domově. Nezoufejte, zkuste si vybrat pár doplňků, které Vám nejvíce přirostly k srdci, a na nich postavte osobitý styl Vašeho domova.

Našli jste se v některém z popisků? Nebo zatím pořád hledáte svůj osobitý styl, který vystihne Váš charakter? V každém případě nezapomeňte, že nejdůležitější je, abyste se doma cítili pohodlně a příjemně. Proto se nenechte ničím ani nikým ovlivnit a vsaďte u zařizování Vašeho bydlení na vlastní instinkt.

Zvažujete prodej či pronájem Vaší nemovitosti?

Spočítejte si její tržní cenu během 5 minut ZDARMA pomocí našeho Realbota!

Tento článek pro Vás připravil

Přidáno dne

Další články od tohoto autora

  • Realitní makléř

    … aneb vše, co byste o této profesi měli vědět!

    : Realitní makléř
  • 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21

    Máte k prodeji či pronájmu dům, byt, chalupu, ale váháte, zda se vůbec svěřit do rukou realitní kanceláře a chcete to raději zkusit na vlastní pěst? Nebo právě hledáte realitní agenturu, která Vám pomůže prodat Vaši nemovitost snadno, rychle, za dobrou cenu a s transparentním a férovým jednáním? Pojďte se sami přesvědčit, že u nás…

    : 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21
  • Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?

    Nedávno jsme si připomněli rok od vpádu Ruska na Ukrajinu. Tato invaze otřásla celým světem, včetně s energiemi. Na počátku roku 2022 se tak rozjela velká energetická krize, se kterou se nějakým způsobem vyrovnáváme doteď.

    : Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?