Jak vybrat nejlepší realitní kancelář?

Chcete prodat nebo koupit dům či byt a rádi byste k tomu využili služeb realitní kanceláře? Ale která je ta pravá? Podle čeho se rozhodnout, komu svou nemovitost svěřit? Čtěte dál! Sepsali jsme pro Vás pár užitečných tipů a rad, dle čeho se rozhodovat a vybrat tak tu nejlepší realitní kancelář.

Doporučení a reference

Stejně jako u koupě zboží pročítáte na e-shopech reference spokojených (i těch méně spokojených) zákazníků, tak i v případě výběru realitní kanceláře tento krok neopomeňte. Kde určitě najdete nespočet doporučení a hodnocení jsou sociální sítě – Facebook, Instagram atd. – na profilech realitních kanceláří ale i ve skupinách zabývajících se prodejem nemovitostí najdete množství užitečných rad. Navštivte i další webové stránky či diskuzní fóra zabývající se touto tematikou. V online světě najdete rovněž videoreference. Ono slyšet spokojeného zákazníka je mnohdy více než číst stovky doporučení. Schválně, co Vás více osloví, psané hodnocení nebo například takovéto video?

Ale nespoléhejte pouze na online svět. Poptejte se rodiny, přátel, kolegů, kteří již s realitními kancelářemi mají zkušenosti. Zajisté Vám rádi řeknou své postřehy a poradí Vám, na co si dát pozor.

Osobní návštěva pobočky

Není od věci také pobočku realitní kanceláře navštívit, domluvit si schůzku s realitním makléřem nebo se alespoň telefonicky spojit. Neznamená to, že musíte hned podepisovat smlouvu. Jen se předběžně informujte, jaké služby konkrétní realitní kancelář nabízí, jak dlouho pracují na trhu, jaké mají zkušenosti s prodejem a hledáním podobných nemovitostí. Zeptejte se také realitního makléře, který by s Vámi případně spolupracoval, zda ho práce baví, zda si myslí, že je schopen Vašim požadavkům vyhovět a nemovitost prodat, pronajmout nebo vyhledat. I takovéto informace Vám hodně napoví, jak by Vaše spolupráce mohla probíhat.

Chcete ukázku toho, jak by vypadala spolupráce s R21? Zastavte se k nám na kávu!

Jsme realitní kancelář v Tišnově a pracujeme všude na jižní Moravě a kdekoliv dále, kde nám to dává smysl. Pokud se tedy chcete seznámit, koukněte jak vypadají naše prostory a domluvte si s námi schůzku. Rádi Vás uvidíme!

Nepodceňte první dojem! Pokud Vám realitní kancelář/makléř od samého začátku nepadl do oka, nenuťte se do spolupráce. I kdyby Vám slíbil modré z nebe, za nepříjemnosti, které by mohly vzniknout, to určitě nestojí.

Prodejní materiály a nabídka služeb

Samozřejmostí je také návštěva webových stránek realitní kanceláře. Podívejte se, jakým způsobem propagují svojí společnost i nemovitosti. Zda nabízí profesionální a kvalitní fotografie, natáčí videoprohlídky, zda vytváří webové stránky na míru, jak vypadají letáčky či brožurky k prohlídkám. Pamatujte, že krásné fotografie a videa prodávají. A u nemovitostí to platí obzvlášť! Proto tento krok nepodceňte. Pokud fotografie Vaší nemovitosti, Vás přivedou na vážky, zda opravdu chcete prodat dům nebo byt, můžete si být jistí, že jde o správnou propagaci.

Nezapomeňte, že při prodeji nemovitosti se často jedná o prodej Vašeho největšího a nejhodnotnějšího majetku. Realitní kancelář realizující transakci musí proto být naprostou špičkou v oboru. Znaky odbornosti mohou být například vydané publikace, organizované vzdělávací akce či zrealizované transakce. Na poli realit již dávno nejde o to, kdo je nejdéle na trhu, ale o to, kdo drží tempo s nejnovějšími trendy. Realitní agentura R21 je naprostou špičkou v oblasti realitního marketingu v České republice. A to není málo. Znamená to dělat ty nejlepší videoprohlídky nemovitostí a spoustu dalšího. 

Pokud Vámi vybraná realitní kancelář obstála ve všech výše zmíněných kritériích, můžete to považovat za první krok k úspěšnému prodeji či nalezení Vašeho domu či bytu.

Rádi byste zjistili, jak pracujeme my? Jaké služby nabízíme a jakým způsobem propagujeme nemovitosti? Podívejte se na námi zrealizované prodeje či pronájmy bytů a domů. Pokud se Vám bude naše práce líbit, zavolejte nám. Zveme Vás na kávu, kde Vám zodpovíme všechny Vaše otázky. Těšíme se na spolupráci!

Zvažujete prodej či pronájem Vaší nemovitosti?

Spočítejte si její tržní cenu během 5 minut ZDARMA pomocí našeho Realbota!

Tento článek pro Vás připravil

Přidáno dne

Další články od tohoto autora

  • Realitní makléř

    … aneb vše, co byste o této profesi měli vědět!

    : Realitní makléř
  • 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21

    Máte k prodeji či pronájmu dům, byt, chalupu, ale váháte, zda se vůbec svěřit do rukou realitní kanceláře a chcete to raději zkusit na vlastní pěst? Nebo právě hledáte realitní agenturu, která Vám pomůže prodat Vaši nemovitost snadno, rychle, za dobrou cenu a s transparentním a férovým jednáním? Pojďte se sami přesvědčit, že u nás…

    : 10 důvodů, proč prodat Vaši nemovitost s realitní agenturou R21
  • Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?

    Nedávno jsme si připomněli rok od vpádu Ruska na Ukrajinu. Tato invaze otřásla celým světem, včetně s energiemi. Na počátku roku 2022 se tak rozjela velká energetická krize, se kterou se nějakým způsobem vyrovnáváme doteď.

    : Energie – jak zahýbou s cenami nemovitostí?